Versenyképesség növelése biztonságosan

Szerző:ManRisk

április 13, 2020
versenyképesség

Versenyképesség növelése – biztonságos adatok, biztonságos folyamatok, biztonságos beruházások, biztonságos üzlet

Technikai sportoknál nem biztos, hogy az fog nyerni, aki a legjobb és leggyorsabb vezető, hanem az, aki beér a célba. Vállalkozásoknál nem biztos, hogy az fog legtovább és legnyereségesebben fennmaradni, ahol a legtöbb diplomával rendelkeznek a munkavállalók, hanem ahol a legjobban alkalmazkodnak az aktuális piaci körülményekhez és képesek a rendelkezésükre álló erőforrásokat legjobban kihasználni. A vállalatok nyereségesen és fenntarthatóan működni, csak megbízható, kiszámítható működés biztosítása esetén képesek hosszú távon. A kiszámítható működést nem várt események, válságok befolyásolhatják, melyek a meglévő működés újragondolását, újra tervezését teszik szükségessé.

Azok a vállalkozások maradnak versenyképesnek, amelyek az aktuális normák betartása, de az aktuális piaci körülményekhez igazodva számukra elérhető erőforrásokat minél kisebb veszteséggé képesek transzformálni. Ezek a vállalkozások képesek a működésüket befolyásoló külső és belső változások észlelésére és az ezekhez való alkalmazkodásra annak érdekében, hosszú távon is működőképesek és nyereségesek legyenek.

A működőképesség fenntartásához a biztonság elválaszthatatlanul szükséges. Ez a biztonság kiterjed az üzleti folyamatokra, azokat működtető erőforrásokra (humán, rendszer, technika, eszköz, információ) és a folyamatok eredményeképpen keletkező és értékesítendő termékekre, szolgáltatásokra is.

Motorsportban sincs ez másként. Egy fék nélküli, folyó motorolajjal rendelkező, rossz gumival futó motorral nagyon nehéz felállni a dobogó legfelső fokára. Pénz nélkül nem lehet finanszírozni a versenyeket, rossz versenyzővel még a legjobb gyártó se nyerhet, lakat nélküli szerelőműhelyből kikerülnek a titkok.

A vállalkozások versenyképességét befolyásolja a folyamatok végrehajtásának időigénye, az előállított termékek, szolgáltatások és információk minősége, a folyamatok a szabályozottsága, dokumentáltsága, nyomon követhetősége, hibák kiszűrésének képessége, a beépített minőségellenőrzés megléte, illetve a folyamatok automatizáltsága is.

Az üzleti folyamatok végrehajtásához pontos, megfelelő időben rendelkezésre álló, elérhető és megfelelő tartalmú adatokra van szükség. Ezen adatok üzleti titkok és személyes adatok is lehetnek, melyek védelme kiemelten fontos.

Az adatok bizalmasságának megőrzése befolyásolhatja a vállalat versenyképességét, kiszivárgása veszélyeztetheti a vállalat működését és fennmaradását.  A folyamatok végrehajtásához szükséges adatok hiánya, hiányossága és pontatlansága az előállított termékek minőségének romlásához, vállalt teljesítések csúszásához vezethet. Ez jogi, anyagi károkon túl megrengetheti a vevők és beszállítók bizalmát mind a vállalkozás, mind az előállított termékek, szolgáltatások iránt.

Versenyképességhez biztosítani kell az adatok és információk rendelkezésreállását, sértetlenségét, teljességét és bizalmasságát is, azok kezelése, tárolása és továbbítására kiemelt figyelmet kell a vállalkozásoknak fordítania.  Digitalizációval, új termékek, szolgáltatások bevezetésével, újra gondolt üzleti folyamatok alkalmazásával ez még fontosabbá válik.

Beruházásoknál mindig gondoljon a biztonságra is, hogy beérhessen a célba és legyen esélye felállni a dobogóra!

A SCALEFLOW egy Cloud alapú, zero trust hálózati szolgáltatás, amely helyfüggetlen,
skálázható, biztonságos hálózatot biztosít bármilyen típusú internet kapcsolaton keresztül.
Könnyen és gyorsan bevezethető megoldás, amely leköveti a cégméret gyors változását,
megszüntetve ezzel a hagyományos hálózat bővítésével járó kockázatokat, a költségek
csökkentése mellett.
Amellett, hogy a SCALEFLOW szolgáltatás alapja a biztonság, piaci és technológiai
igényeket, valamint a felhő és decentralizált infrastruktúrák igényeit is kiszolgálva alakítottuk ki
a rendszert, a zero trust hálózatok alapelveit követve.

 

Érdekelhet még…

Az Európai Kiberbiztonsági Keretrendszer

Az Európai Kiberbiztonsági Keretrendszer

ENISA - Az Európai Unió Kiberbiztonsági Ügynöksége (ENISA). ENISA célja Európa-szerte egységes, magas szintű kiberbiztonság megvalósításaA 2004-ben létrehozott Ügynökség hozzájárul az egységes uniós kiberpolitikához, elősegítve ezzel, hogy a kiberbiztonsággal...

Export üzleti kommunikáció csalások elleni védelme a kibertérben

Export üzleti kommunikáció csalások elleni védelme a kibertérben

Biztonságos Export, biztonságos utalások!A kibertámadások száma jelentősen megnőtt. Az online bűnözők és csalók elsődleges célja a mihamarabbi vagyonszerzés. Ennek egyik lehetséges módja a BEC (üzleti e-mail kompromittálódása) üzleti folyamat-beékelődéses támadás,...

Nyitott portok biztonsági kockázatai

Nyitott portok biztonsági kockázatai

Nyitott portok biztonsági kockázatai - Friss NBSZ NKI riasztás   A Nemzeti Kibervédelmi intézet friss riasztása szerint az elmúlt közel másfél év során jelentősen megnövekedett a nem megfelelően konfigurált RDP szolgáltatást kihasználó támadások száma. Ezek azok...